Lauzerte ligt in een mooie omgeving en er zijn veel dingen te zien en te doen!
Het dorp zelf heeft voor de zomer een activiteiten programma die je kunt opvragen of kunt bekijken op de “ VVV “ van Lauzerte. www.quercy.blanc.net
Elk jaar probeert het feestcomité van Lauzerte om er weer een gezellig seizoen van te maken en ook buiten de zomermaanden om zijn er vaak dingen te doen!
De activiteiten in het dorp zijn; muziekavonden in de kerk of in het café.
Er is een zolderverkoop, vide grenier in Juli en een antiek-markt,brokante in Augustus.
Verder worden er af en toe “losse “ avonden georganiseerd en kan je regelmatig lekker eten met zijn allen aan lange tafels.
Verder is er een markt op woensdag- en zaterdagochtend. Maar niet alleen in Lauzerte is er markt, bijna elke plaats heeft zijn wekelijkse markten en deze zijn in de zomer vaak aangepast voor toeristen! Leuk opgezet met traditionele koopwaar waarbij je soms niet kan nalaten om het te kopen.

Ik wil hieronder een klein overzicht geven wat er in de buurt, of wat verder weg te doen is.

* Grotten; er zijn er velen! Maar de meest bekenden zijn de grotten van Pech Merle en de goufre de Padirac. Met een bootje vaar je op ondergrondse rivieren!

* Voor de kinderen zijn er een aantal leuke parken! Dan bedoel ik niet Walibi, maar gelegenheden in de natuur waar ze uren zoet zijn!

* Er zijn vele circuits te rijen en te wandelen! Je kunt de routes opvragen bij de plaatselijke VVV of kopen in boek/ Krantenwinkels.

* Zwemmen; er zijn leuke meren op 10 min. afstand van het vakantiehuisje. Ze zijn speciaal gegraven voor toeristen met het voordeel dat je benen niet verstrikt raken in meters lang wier... Het is schoon water met strandzand. Je kan kiezen in luxe en in prijs! Montcuq en Montaigu de Quercy

* Kastelen; Bioule, Bruniquel, Gramont, Montricoux en vele anderen die je kunt bezoeken!

* Vestigingssteden/bastides en andere Middeleeuwse dorpen; Auvillar Bruniquel(40min), Montjoi (25min), Réalville (1uur), St Antonin de Noble Val (1uur)

* Andere geweldige mooie dorpjes; St Cirq de lapopie (1 1/2 uur), Rocamadour(1 1/2uur), Montflaquin(60 min).

* Grote steden die echt de moeite waard zijn te ontdekken en waar je leuk kan winkelen;
Montauban; de rose stad vanwege de rivierklei en overgoten met een protestantse geschiedenis (45min).

* Cahors, een oude stad die in de Lot en aan de Lot ligt!! (45 min.)
Bekend door o.a zijn goede wijnen!

* Moissac; hoogtepunt van de Romaanse kunst! Mooi klooster en abdij! (35min)

* Toulouse; grote stad, mooi (1 1/2 uur)

* Bordeaux, ver weg! maar voor een dag naar het strand of twee dagen leuk om te doen! (3uur)

* Andorra; meestal gaat men er naar toe met een goede reden...Vanuit Lauzerte worden er zelfs busreizen georganiseerd! Je kunt er goed- goedkoop- kopen, maar ook skiën!
Een mooi berggebied! (3uur)

Narbonne; met Zuidelijke sfeer en landschap. Mooie zee.(3uur)