Het eeuwen oude stadje Lauzerte ligt hoog boven op een heuvel en is op kilometers afstand te zien.Het heeft een grote architectuur en een fachinerende geschiedenis. Het is een mooie Bastide waarvan er van zijn in deze omtrek. Lauzerte ligt midden in de mooie natuur en hier kunt u heerlijk genieten van de rust om u heen! Landerijen, wijngaarden, boerderijen en mooie typische dorpjes. Geen drukke autowegen, vliegvelden, friet van Piet of heen en weer rennende toeristen..... Natuurliefhebbers komen hier echt aan hun trekken.

's Morgens als je in de vroegte rijdt naar de bakker voor warme croissants kunt u regelmatig de reeën op het land zien grazen, s’avonds scharrelen de dassen rond en met geluk kunnen er ook wilde zwijnen rondlopen. Het opvallende van ons platteland zijn de geluiden.... geen snelwegen in de buurt, maar je staat op met vele vogelgeluiden, het zingen van de krekels en 's avonds doen de uilen en nachtegalen hun best! Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar ook kan je hier nog vele bloemsoorten en orchideeën vinden die elders niet meer zijn. Dit al is natuurlijk seizoen gebonden, maar de rust blijft en het gevoel om dingen te ondernemen borrelt regelmatig in je op.

Lauzerte is met de tijd meegegaan op een aangename manier.
Helaas zie je niet meer meneer pastoor op de fiets met zijn flapperende gewaad achter hem aan, ook de deux cheveautjes kan je tellen op één hand, maar de fijne en mooie omgeving is gebleven!
Er zijn vele dingen te doen hier in de omgeving als u besluit om de dag niet door te brengen op de heerlijke ligstoelen,genietend van de zon en de rust.
Je kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen, er zijn vele wandelroutes die aangeduidt worden in een wandelboekje. De wandelroute St.Jaques Compostelle loopt door Lauzerte heen en gaat via Moissac verder. Een hele bekende pelgrims route waar je vast en zeker weleens van gehoord hebt. Verder kan je paardrijden, fietsen, zwemmen gofen, tennissen en vele andere activiteiten .Daar kom ik zo nog even op terug.


Bekende plaatsen om ons heen om ons stadje heen zijn; Montcuq (12 km) Cahors (40 km) Montauban (30 km) Toulouse (70 km)
En ons vakantiehuisje ligt op 4 km afstand van Lauzerte, in de vrijheid op het terrein van een voormalige boerderij.


Rust en een mooie natuur in elk seizoen!